Kaupunginvaltuutettu Ville Hoikkala

Politiikassa mukana vuodesta 2008

Kaupunginvaltuutettu
Keravan kaupungin konsernijaoston varapuheenjohtaja
Yhteisöllisyys- ja nuorisostrategian ohjausryhmän jäsen
Kaupunginhallituksen varajäsen
Keravan Demarit ry:n hallituksen jäsen
SDP:n oikeuspoliittisen työryhmän jäsen

VAALIT 2017 | BLOGI | Villen Aakkoset

Villen vastaukset vaalikoneisiin

Yleisradio:
https://vaalikone.yle.fi/kuntavaalit2017/kera…

Helsingin Sanomat:
http://www.vaalikone.fi/kunta2017/kera…

Keski-Uusimaa:
http://www.keski-uusimaa.fi/keski-uu…

Villen facebook-kampanjasivu:

https://www.facebook.com/VilleHoikkalakolmaskausi/

Villen vaaliteesit 2017

1.

Olemme saaneet paljon aikaan! Keravan talous on kunnossa. Työntekijöillä on työrauha, ja hoivatyöntekijöiden määrää on voitu lisätä. Keskustaan rakennetaan uusia asuntoja ja liiketiloja. Maantie 148:n laajennus parantaa liikennettä, uimahallia korjataan. Nikkarinkruunu on helpottanut asuntopulaa rakentamalla vuokra-asuntoja. Ryhmäkokoja ei ole kasvatettu kouluissa, vaikka laki sen sallisi.

Keravalla on löydetty tekemisen meininki. Olemme oikealla linjalla, ja myönteistä kehitystä pitää jatkaa.

2.

Keravalaisten aktiivisuutta pitää tukea! Keravalla on hyvä asua. Keravalla pitää olla myös hyvä elää. Kaupungin on luotava rakenteet kolmannen sektorin paremmalle tukemiselle. Monet antavat vapaaehtoisesti suuren panostuksen lähimmäisen auttamiseen, harrastusmahdollisuuksien järjestämiseen ja kulttuurielämysten tarjoamiseen.

Kaupungin ja kolmannen sektorin väliset suhteet on kauttaaltaan tarkasteltava uudestaan. Yleishyödyllisten yhteisöjen omistamien rakennusten kiinteistöveroa pitää alentaa, jotta vapaaehtoiset lahjoitukset voitaisiin käyttää avun tarpeessa olevien auttamiseen. Yhdistysten ylläpitämien päiväkotien työrauha pitää turvata.

Keravalla on eri etnisiä ja uskonnollisia ryhmiä, taiteen ja urheilun eri lajien harrastajia ja monella tavalla aktiivisia ihmisiä. Keravalaisen elämän monimuotoisuus on saatava osaksi arkea.

3. 

Kauppa se on joka kannattaa. Maantie 148:n laajennuksen ja parempien liittymien myötä Kerava kilpailee yhä vahvemmin alueen vähittäiskaupassa. Nelostien risteysalueen kaupalliset mahdollisuudet pitää huolella tutkia ja tehdä hyviä ratkaisuja, jotka luovat Keravalle työpaikkoja. Keskustaa rakennettaessa pitää varmistaa, että siellä on tarjolla erilaisille yrittäjille sopivia toimitiloja.

Keravalaisten yrittäjien yhteishenki on lämmin, ja kaupungin elinkeinopalvelut ovat saaneet kiitosta ammattitaitoisesta työstä. Hyvässä kaupungissa on jatkossakin hyvä yrittää.

4.

Apua elämän ongelmiin on saatava helposti ja joustavasti. Sampolan palvelukeskuksen myötä palveluita saa yhä enemmän yhdestä paikasta. Vapautuvien vankien palveluihin kannattaa panostaa, koska heidän rohkaiseminen rikoksettomaan elämään on tehokkain tapa parantaa turvallisuutta. Lapsiperheiden ja vanhusten tarpeisiin löytyy yksilöllisiä ratkaisuja. Sote-uudistuksen tämänhetkisen tilanteen mukaan näyttää siltä, että kunta huolehtii jatkossakin ennaltaehkäisevistä palveluista. Tämä on aktiiviselle Keravalle mahdollisuus keskittyä elämänlaadun parantamiseen.

5. 

Turvallisuus on monen tekijän summa. Keravalla on tapahtunut useita katuryöstöjä viime syksyllä. Vaikka rikostilastot näyttävätkin siistimmältä kuin naapurikunnissa, monia pelottaa liikkua kadulla. Katujen valaistukseen ja muuhun turvallisuuteen pitää panostaa, samoin kuin päihde- ja mielenterveyspotilaiden hoitoon ohjaukseen.

Linkkejä haastatteluihin vuosien varrelta